fbpx
Сьогодні
13:29 20 Лют 2019

Китай хоче збудувати першу сонячну електростанцію в космосі

Китайська академія космічних технологій працює над орбітальною електростанцією, яка збиратиме сонячну енергію в космосі на висоті 36 000 кілометрів і направлятиме її на Землю.

Якщо робота наземних сонячних електростанцій залежить від часу доби і погоди, то космічна СЕС постійно отримуватиме сонячну енергію. Вона також сприятиме програмі глибокого освоєння космосу, забезпечуючи енергопостачання, пише The Sydney Morning Herald.

Китайські вчені намагаються розв'язати проблему – як відправити зібрану енергію на Землю. Один із варіантів – робити це у вигляді мікрохвиль або лазерного випромінювання. Серед технічних проблем, які необхідно подолати, вага електростанції, яка складе близько 1000 тонн. Для порівняння, МКС важить 400 тонн. Зараз дослідники вивчають, чи вийде зібрати станцію прямо в космосі за допомогою роботів і 3D-друку, не намагаючись підняти таку важку конструкцію з Землі. Будівництво експериментальної електростанції розпочалося у місті Чунцін. Спочатку планують будувати і запускати невеликі й середні сонячні електростанції, які будуть запускатися в стратосферу для виробництва електроенергії, між 2021 і 2025 роками. Наступним кроком буде мегаватна космічна сонячна електростанція, запланована на 2030 рік.

Віце-президент Китайської академії космічних технологій Лі Мін сказав, що Китай стане першою країною, яка побудує космічну сонячну електростанцію.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: