fbpx
Сьогодні
22:07 19 Лют 2019

ЄС попередньо схвалив скорочення викидів парникових газів для вантажівок на 30%

Представники Європарламенту і всіх країн Європейського Союзу вперше попередньо погодили допустимі норми викидів вуглекислого газу для вантажних автомобілів.

Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті Європейської комісії.

"До 2030 року середній розмір викидів CO2 важких вантажівок має бути скорочено на 30% порівняно з рівнем 2019 року", – наголошується в ньому.

При цьому підкреслюється, що побудова нового законодавства в цій сфері допоможе державам-членам ЄС досягти цільових показників викидів, стимулювати інновації, просувати рішення в галузі чистої мобільності, підвищити конкурентоспроможність промисловості, а також скоротити витрати на споживання палива для транспортних операторів та сприяти підвищенню якості повітря.

"Далі текст угоди має бути офіційно схвалено Європейським парламентом та Радою. Після затвердження обома законодавцями в найближчі місяці документ опублікують в Офіційному журналі Союзу, і він відразу ж вступить у силу", – резюмується в повідомленні.

Зауважимо, раніше в стратегії захисту клімату Єврокомісії зазначалося, що викиди вуглекислого газу в країнах Євросоюзу можна скоротити до нуля протягом наступних 30 років.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: