У 2020 році напишуть перший планетний Закон про космос

З огляду на той факт, що Договір 1967 року, який забороняв будь-які військові розробки в космічному просторі, зараз практично відкинуто, виникає питання, чи погодяться уряди різних країн узяти «Керівництво Вумера» за основу.

Звичайно, є міжнародні угоди, наприклад, Договір про принципи діяльності держав із дослідження і використання космічного простору 1967 року. Та зараз уже 2019-й. Саме тому кілька університетів працюють над сучасною та актуальною збіркою правил.

Документ називається «Керівництво Вумера» (The Woomera Manual). Цей проект має зібрати та об'єднати всі чинні закони, де йдеться про дослідження, освоєння і мілітаризацію космосу. За таку роботу взялися фахівці з Університету Аделаїди, Університету Нового Південного Уельсу, Університету Ексетера і Юридичного коледжу Університету Небраски.

Перша зустріч робочої групи має відбутися 24 лютого у Лінкольні, штат Небраска. Її мета — окреслити перспективи та ідеї майбутнього документа.

Фактично збірка правил не міститиме жодних нових рекомендацій. Вона систематизує вже наявні напрацювання, щоб політики, лідери галузі та інші публічні особи могли ухвалювати більш обґрунтовані рішення щодо діяльності в космосі.

За словами Джека Берда (Jack Beard), професора юридичного факультету Університету Небраски, керівництво «стане остаточним документом із військового права і законодавства в галузі безпеки космосу».

"Зараз різні держави світу дуже розраховують на космос:  в економічному сенсі, соціальному та військовому. І непорозуміння за межами Землі може призвести до руйнування звичного нам укладу життя вже на Землі." – зазначає прес-служба проекту.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Свіжі дописи

  • Новини

Швейцарія запросила Папу Римського на Глобальний саміт миру щодо України

Представники Швейцарії запросили Папу Римського Франциска на Глобальний саміт миру, який відбудеться відбудеться 15-16 червня у швейцарському… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

Генштаб: на Бахмутському напрямку українські оборонці відбили 32 атаки ворога

Протягом доби Генеральний штаб Збройних сил України зафіксував 103 боєзіткнення на фронті. На 9 напрямках… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

Відкриття Євробачення-2024: представниці від України alyona alyona та Jerry Heil вийшли на доріжку з великоднім кошиком

В Мальме у Швеції відбулась урочиста церемонія відкриття міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2024». Це так званий… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

Україна отримає від Rheinmetall прототипи далекобійних артснарядів

Україна отримає від німецького оборонного концерну Rheinmetall прототипи артилерійських снарядів, здатних уражати цілі на відстані… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

Прага офіційно відкликала свого посла з рф

Чехія відкликає з посади свого посла в росії Вітезслава Півоньку, який з 2022 року перебуває… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

Авіаудар по Харкову: кількість поранених зросла до 14 осіб

У Харкові кількість поранених унаслідок обстрілу Шевченківського району зросла до 14. Про це повідомила Харківська… Читати більше

Sunday May 5th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.