fbpx
Сьогодні
16:46 19 Лют 2019

У 2020 році напишуть перший планетний Закон про космос

З огляду на той факт, що Договір 1967 року, який забороняв будь-які військові розробки в космічному просторі, зараз практично відкинуто, виникає питання, чи погодяться уряди різних країн узяти «Керівництво Вумера» за основу.

Звичайно, є міжнародні угоди, наприклад, Договір про принципи діяльності держав із дослідження і використання космічного простору 1967 року. Та зараз уже 2019-й. Саме тому кілька університетів працюють над сучасною та актуальною збіркою правил.

Документ називається «Керівництво Вумера» (The Woomera Manual). Цей проект має зібрати та об'єднати всі чинні закони, де йдеться про дослідження, освоєння і мілітаризацію космосу. За таку роботу взялися фахівці з Університету Аделаїди, Університету Нового Південного Уельсу, Університету Ексетера і Юридичного коледжу Університету Небраски.

Перша зустріч робочої групи має відбутися 24 лютого у Лінкольні, штат Небраска. Її мета — окреслити перспективи та ідеї майбутнього документа.

Фактично збірка правил не міститиме жодних нових рекомендацій. Вона систематизує вже наявні напрацювання, щоб політики, лідери галузі та інші публічні особи могли ухвалювати більш обґрунтовані рішення щодо діяльності в космосі.

За словами Джека Берда (Jack Beard), професора юридичного факультету Університету Небраски, керівництво «стане остаточним документом із військового права і законодавства в галузі безпеки космосу».

"Зараз різні держави світу дуже розраховують на космос:  в економічному сенсі, соціальному та військовому. І непорозуміння за межами Землі може призвести до руйнування звичного нам укладу життя вже на Землі." – зазначає прес-служба проекту.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: