fbpx
Сьогодні
10:48 19 Лют 2019

У 2019 продадуть 2,6 млн електромобілів

Електрокари й надалі матимуть попит.

За підрахунками дослідницької організації BloombergNEF, 2019 року буде реалізовано 2,6 млн одиниць. Це на 40% більше ніж 2018-го. Та поки це лише в теорії.

З одного боку, такі цифри не дуже вражають, бо торік темпи росту продажів були зафіксовані на рівні 70%. З іншого — це все одно позитивна динаміка, що збережеться попри всі можливі політичні та економічні потрясіння 2019 року, каже Ангус МакКрон, головний редактор BloombergNEF.

Найбільше електрокарів придбають китайці, а саме 1,5 млн одиниць. За ними йдуть європейці — 500 тис. авто. Північна Америка покращить свої показники, придбавши до 425 тис. одиниць. Водночас на Японію та Південну Корею припаде 100 тис. авто.

За словами Коліна Маккерчера, аналітика з BloombergNEF, Китай буде в лідерах завдяки своїй політиці, спрямованій на поширення е-машин. Але й там, як і в інших країнах, наприклад, у США, такі тенденції вже йдуть на спад.

"Ринок Піднебесної переживає перехідний період. Донині ми щороку спостерігали там подвійне збільшення продажів електрокарів. Та навряд чи така тенденція збережеться 2019 року. Ми очікуємо, що у лютому розпочнеться поетапна відмова від чинних субсидій. Цей процес триватиме до кінця II кварталу. Щодо ринків США та Великобританії, то там пільги вже скасовують."

Наприклад, у Штатах із 1 січня 2019 року федеральні податкові пільги для покупців Tesla скоротилися удвічі.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: