fbpx
Сьогодні
14:44 19 Лют 2019

Річниця Майдану: в ООН закликали Україну ефективніші розслідувати злочини

Моніторингова місія ООН та міжнародна правозахисна організація Amnesty International закликають українську владу до ефективнішого розслідування злочинів проти активістів Євромайдану.

Моніторингова місія Організації Об'єднаних Націй (ООН) з прав людини в Україні закликала українську владу виділити більше фінансових ресурсів для ефективного розслідування злочинівпроти активістів Євромайдану. Про це у вівторок, 19 лютого, повідомила на брифінгу голова місії Фіона Фрейзер, передає DW

Місія заявляє, що за злочини на Євромайдані засуджено тільки троє людей, і це незадовільний результат. При цьому в ООН зазначають, що розслідування кримінальних проваджень затягується в судах і при проведенні судово-медичних експертиз.

Однією з причин є недостатнє фінансування та велике навантаження на експертів."Більше бюджетних ресурсів та інституційної спроможності має бути надано для цих розслідувань", – озвучила Фрейзер рекомендації ООН. Моніторингова місія закликає українську владу зробити все можливе для притягнення до відповідальності винних у злочинах на Євромайдані.

У свою чергу, міжнародна правозахисна організація Amnesty International також закликала українську владу сприяти ефективному розслідуванню порушень прав людини під час Євромайдану в 2014 році. "Amnesty International закликає українську владу повністю сприяти ефективному розслідуванню порушень прав людини, скоєних під час Євромайдану, включаючи побиття і вбивства.

Влада повинна захистити слідчих від політичного тиску і надати їм ресурси і повноваження, необхідні для виконання їхніх завдань, у тому числі можливості здійснити слідчий експеримент з відтворенням подій під час розстрілу маніфестантів 18-20 лютого 2014 року", – заявив старший директор офісу генерального секретаря Amnesty International Колм О'Куанахайн під час свого візиту в Україну.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: