fbpx
Сьогодні
23:45 18 Лют 2019

ЄС включив Росію до переліку країн, які порушують права людини

Захист прав людини, демократії та верховенства закону залишається наріжним каменем зовнішньої політики ЄС.

Про це йдеться в постанові, прийнятій у понеділок на Раді ЄС із закордонних справ, передає Інтерфакс-Україна.

"Європейський Союз і надалі засуджуватиме нехтування і порушення прав людини, де б вони не відбувалися, закликати держави і недержавні суб'єкти запобігати і негайно усувати їх, а також домагатися справедливості і відповідальності", – наголошується в документі.

Російська Федерація п'ять разів у різному контексті згадується серед держав, що систематично порушують принципи демократії та права людини, поряд з Білоруссю, Бурунді, Камбоджею, Китаєм, Іраном, М'янмою, Саудівською Аравією, Венесуелою, Південним Суданом, Туреччиною, Зімбабве і низкою інших.

Виділяються, на думку ЄС, "неблагополучні" регіони: "Чеченська Республіка (Російська Федерація), незаконно анексовані Російською Федерацією Автономна Республіка Крим і місто Севастополь, а також райони Східної України, які нині не перебувають під контролем уряду".

ЄС обіцяє рішуче виступати проти застосування тортур та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність форм поводження і покарання. Він вимагає поваги верховенства права, забезпечення свободи вираження поглядів, зокрема, в Інтернеті, свободи мирних зібрань та асоціацій і незалежності судової влади. Він буде особливо стежити за забезпеченням повного, своєчасного і безперешкодного доступу гуманітарних організацій і допомоги нужденному населенню.

Зокрема, ЄС закликає "до безперешкодного доступу механізмів моніторингу прав людини в сепаратистські регіони Абхазії і Південної Осетії".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: