fbpx
Сьогодні
10:35 18 Лют 2019

У Криму не прийняли передачу для політв'язня Балуха

У сімферопольському СІЗО в анексованому Росією Криму не прийняли передачу для українського активіста Володимира Балуха, повідомила 17 лютого його дружина Наталя в коментарі «Кримській правозахисній групі».

За словами Наталії, відмову прийняти посилку співробітники СІЗО пояснили тим, що нібито документи на Балуха досі не роздруковані.

"З середи, за три робочих дні, відповідальним за прийом передач не надіслали необхідні документи, а в суботу та неділю начальство не працює", – пояснила Наталія.

#FreeBalukhВ Симферопольском СИЗО у Натальи Балух не приняли передачу для украинского активиста Владимира Балуха. Об…

Posted by Крымская правозащитная группа / Crimean Human Rights Group on Sunday, February 17, 2019

8 грудня 2016 року ФСБ Росії затримала Володимира Балуха, стверджуючи, що на горищі його будинку виявлено 90 набоїв і кілька тротилових шашок. Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України, який знаходився на подвір'ї його будинку і таблички "Вулиця Героїв Небесної сотні, 18".

"Суд" Криму засудив Балуха до 4 років і 11 місяців колонії і штрафу в розмірі 10 тис. рублів (близько 4 тис. грн) за сукупністю двох кримінальних справ. Українець більше ніж 200 днів тримав голодування.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: