fbpx
Сьогодні
10:55 18 Лют 2019

"Свободу не спинити": в Україні створюють горизонтальну мережу журналістів та блогерів

Джерело: facebook.com/SvoboduNeSpynyty/

Українські журналісти оголосили про запуск ініціативи "Свободу не спинити", метою якої є створення мережі професійних журналістів, блогерів та громадянських журналістів, яка б охопила всю країну.

Про це повідомляється на офіційній сторінці ініціативи у Facebook.

"Наша мета — об'єднати людей, яким не байдуже те, що вони бачать щодня навколо себе. Головний критерій відповідності: адекватність. Від вас крім цього більше нічого не вимагається. Окрім, звісно, бажання", — звертаються до колег автори ініціативи.

"- Ми керуємося виключно здоровим глуздом, за який несемо персональну відповідальність. Це наш єднальний фактор.
– Керуємося встановленими фактами, а не припущеннями.
– Поліція та інші силовики чи політики не мають впливати на вибори / громадське життя. Їхня діяльність повинна бути під контролем. Під нашим з вами контролем.
– Ми не підтримуємо жодного кандидата чи політичну силу. Журналісти і блогери — це не активісти. Наша функція — контроль. Спостерігати і висвітлювати, а не ставати на чийсь бік барикад.
– Солідарність (не партія, а справжня солідарність)", — перелічив принципи спільноти один із засновників руху Роман Скрипін.

"Жодного іншого захисту, окрім публічності, у нас немає. Ми не за опозицію і не за владу. Ми хочемо, щоб вибори-2019 пройшли чесно. Ніхто не повинен втручатися у вибори. Задля цього ми маємо підтримувати один одного. Підтримувати в буквальному сенсі — якщо журналіст із умовного міста Сарни, викрив корумпованого поліцейського та написав про нього — це має бути відомо всій країні. Ми підтримаємо журналіста, блогера, один одного — шерами, коментами, репостами, словом. В цьому і полягає головна суть нашої ініціативи", — наголошують на сторінці.

Для оперативного спілкування і долучання професійних та громадянських журналістів до мережі було створено групу "Свободу не спинити".

Вітаємо! Ми запускаємо ініціативу «Свободу не спинити». Наша мета — створення мережі професійних журналістів, блогерів…

Posted by Свободу не спинити on Monday, February 11, 2019

А тепер конкретніше. Мене ̶з̶а̶ї̶б̶а̶л̶а̶ дістала ̶м̶е̶д̶і̶а̶п̶и̶з̶д̶о̶т̶а̶ "медіаспільнота", яка утворює безкінечні…

Posted by Roman Skrypin on Monday, February 11, 2019

"#СвободуНеСпинити — це не просто паблік у фейсбуці. Це добровільна мережа, це спілкування, поїздки, тренінги. Це горизонтальна ініціатива, добровільна, комунікаційна мережа. Для взаємної підтримки. Для збору інформації. З принципами, які усім зрозумілі", – підкреслюють засновники руху.

Повідомляється, що Роман Скрипін, Сергій Грішин і Тарас Білка вже здійснили першу поїздку у Дніпро і Запоріжжя. Далі буде повноцінний тур по Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: