fbpx
Сьогодні
18:47 18 Лют 2019

Аналітики розповіли, як боротьба з пластиковими відходами вплине на нафту

Глобальний тренд з боротьби проти пластикових відходів суттєво знизить попит на нафту.

Про це пише Financial Times.

"Кафе та ресторани відмовляються від пластикових соломинок, магазини – від одноразових пакетів, в багатьох країнах приймаються закони про обмеження одноразової упаковки в різних сферах. Рано чи пізно ці зміни вплинуть і на нафтогазові компанії", – йдеться в статті.

Зазначається, що на частку нафтохімії припадає лише 15% споживання нафти, проте Міжнародне енергетичне агентство очікує, що до 2040 року ця частка досягне 50%.

Нафтохімічна галузь буде єдиною, в якій зростання попиту буде прискорюватися, а не сповільнюватися, як, наприклад, в транспортній.

Прогнози МЕА та інших компаній і організацій виходять із стабільно високого споживання пластмас – зі зростанням в середньому на 3% на рік в 2017-2040 роках. Для цього сьогоднішні ринки, що розвиваються, повинні зберегти існуючі моделі споживання.

Однак, зниження використання пластикових пакетів і ряду інших видів пластику може уповільнити зростання його загального споживання удвічі в найближчі два десятиліття, тим самим послаблюючи перспективи попиту на нафту.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: