fbpx
Сьогодні
22:52 17 Лют 2019

"Зима, що нас змінила": у Києві стартував відкритий показ кіно про Революцію гідності

У столичному інформаційно-виставковому центрі Музею Майдану проходить відкритий показ документальних фільмів із серії "Зима, що нас змінила" від творчого об'єднання "Вabylon'13".

Організували його Національний музей Революції Гідності та "Вabylon'13", повідомляє Укрінформ.

"Сьогодні ми будемо показувати фільми про Майдан, аби нагадати, як це було", – сказав працівник музею Северин Наливайко.

За його словами, співзасновник творчого об'єднання "Вabylon'13" режисер Володимир Тихий був волонтером Майдану. "Він сьогодні головний представник "Вabylon'13″, а це люди, які знімали все те, що увійшло у фільм, що не дасть нам забути Майдан",- сказав Наливайко.

Як зазначив сам Тихий, ідея створення цього циклу виникла спонтанно. Тоді фільмувати події на Майдані взялося 6 людей, але згодом до роботи долучалося все більше і більше людей, зайнятих у різних сферах. Уже у лютому 2013 року над фільмом працювало близько 50 осіб. "Виходили туди (на Майдан. – ред.) і брали свідчення очевидців, безпосередніх учасників тих подій. Тоді не було втрачене те відчуття оперативності, свіжості, яке може втрачатися із часом, коли працюєш над фільмом", – каже Тихий.

Зима, що нас змінила

Загалом глядачам покажуть декілька серій про найкривавіші дні Майдану, коли незахищені мітингувальники йшли під кулі, на смерть. Це історія боротьби звичайних людей за Україну, про тих, кого вже не повернути і кого тепер називаємо Небесною сотнею.

У фільмі очевидці подій проживають ті дні страшні ще раз, розповідаючи про свої почуття, думки, коли бачили загиблих побратимів.

Документальні фільми із серії "Зима, що нас змінила" вже демонструвалися на Міжнародному кінофестивалі і форумі з прав людини (International Film Festival and Forum on Human Rights) у Парижі, на міжнародних фестивалях у США та у Каннах.

Окрім того, в інформаційно-виставковому центрі Музею Майдану відкрилася фотовиставка Олександра Тимошенка "Розстріляний Майдан". Тут представлено 19 фоторобіт про події Революції гідності.

До Дня Героїв Небесної сотні 2019 року протягом декількох днів у Києві та інших містах України відбудуться різноманітні заходи – виставки, вистави, концерти, показ кінофільмів, інсталяції, презентація книжок і відеороликів, лекції, спортивний турнір, а також буде задіяно вуличну соціальну рекламу.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.гром

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: