fbpx
Сьогодні
13:28 17 Лют 2019

У Таджикистані співробітників МВС зобов'язали ходити в бібліотеки та регулярно звітувати щодо прочитаного

Фото currenttime.tv

Співробітники МВС у Таджикистані нині будуть не лише стрункими (їх зобов'язали схуднути) і культурно освіченими (їх зобов'язали раз на місяць відвідувати театр), але й найначитанішими.

Як заявив міністр внутрішніх справ Таджикистану Рамазон Рахімзода, тепер усі співробітники МВС обов'язково відвідуватимуть бібліотеки та регулярно звітуватимуть, яку книгу вони прочитали та що вони з неї здобули, передає Настоящее время.

Бібліотеки, згідно з наказом міністра, буде створено при кожному управлінні та відділенні внутрішніх справ – для підвищення грамотності особового складу. Відвідувати їх треба буде обов'язково: бібліотекарі позначатимуть кожного відвідувача, назву твору, який він вибрав, а також час, проведений за книгою. Читати винятково професійну робочу літературу або газети не можна – для розширення кругозору міліціонерам потрібно буде обов'язково приділяти увагу художній літературі та книгам президента країни Емомалі Рахмона.

"Там є картки спеціальні, а в кожної служби є керівник. У них питатимуть, скільки ваші співробітники відвідували бібліотеку, – анонсував зміни Рахімзода. – Уся наша діяльність контролюється, бібліотека – теж".

На думку міністра, приходити в бібліотеку співробітники МВС мають у вільний від роботи час, але скільки часу кожен повинен провести за книгою – не уточнюється. Один із бібліотекарів розповів, що нерідко книги беруть ті, хто перебуває на чергуванні: якщо немає жодних пригод, то правоохоронці намагаються набрати "необхідні" години читання таким чином.

Раз на квартал міліціонерів у тестовому режимі обіцяють перевіряти на знання прочитаних книг.

"Щомісяця потрібно здавати звіти, хто скільки художніх книг прочитав, яких авторів, видавництво, – пояснює полковник міліції Назар Самієв. – Також є складання заліків, тестів у електронній формі з певних дисциплін. Перш ніж отримати звання та посаду, співробітники правоохоронних органів обов'язково мають складати тести".

Окрім походів у бібліотеку кожен співробітник обов'язково повинен знайти час для вивчення англійської та російської мов: вони міліціонерам будуть потрібні задля спілкування з туристами. А якщо кому потрібно підучити таджицький – для них відкрито й курси рідної мови.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: