fbpx
Сьогодні
11:30 17 Лют 2019

У Греції з переробленого пластику "друкують" вуличні меблі

Друковані меблі у місті Салоніки від Print Your City

Мешканці грецького міста Салонікі тепер можуть віддавати пластик на функціональну переробку: з такого сміття на 3D-принтері друкують меблі для облаштування міських просторів.

Про це пише Хмарочос з посиланням на Dezeen.

Спочатку мешканцям треба обрати вид бажаних меблів на сайті. Це може бути, зокрема, сіялка, опора для велосипеда, годівниця, книжкова шафа тощо. Далі сайт повідомить, скільки пластику потребує виготовлення. Як зазначає видання, для друку великої трикутної лавки знадобиться 90 кілограмів переробленого пластику.

вуличні меблі

Станція The Zero Waste Lab. Фото: Print Your City

Меблі виготовляють переважно з поліпропілену та поліетилену на станції The Zero Waste Lab. Відходи сортують, миють та подрібнюють. На переробку приймають також вироби з пластику PET і PS.

Ініціатива діє у рамках руху Print Your City у колаборації з компанією Coca-Cola. Її автори, засновники переробної лабораторії – дизайнери бюро The New Raw, – хочуть залучити до переробки сміття містян з усього світу.

вуличні меблі

Виробництво меблів. Фото: Print Your City

Дизайнери розповіли, що за розміщення друкованих меблів проголосували вже 2900 жителів Салонік, а всього на переробку у місті вже здали 800 кілограмів пластику.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: