fbpx
Сьогодні
14:11 17 Лют 2019

Олімпійські медалі для ігор в Токіо зроблять з утилізованих смартфонів

Організатори XXXII Олімпійських ігор, що пройдуть у 2020 році в Токіо, вирішили виготовити медалі з елементів вживаних смартфонів та інших гаджетів.

Електроніку розбирають і вилучають бронзові, срібні та золоті елементи, повідомляє The Verge.

Усіх охочих закликали здавати на ці потреби стару техніку. За два роки вдалося зібрати понад 47 тонн електронних відходів, із них п'ять тонн – це мобільні телефони.

Ще у червні минулого року вдалося зібрати необхідні 2700 кілограмів бронзи. А до жовтня було зібрано понад 30 кілограмів золота та 4100 кілограмів срібла – 85-95% від необхідного обсягу.

Олимпийские медали для игр в Токио сделают из утилизированных смартфонов

Фото The Verge

Потрібної кількості золота й срібла досі не досягнуто, утім зібраних гаджетів ще вдосталь, і з них без проблем вдастся видобути цінні метали. Кампанія триватиме до 31 березня.

Медалі для Олімпійських та Паралімпійських ігор у Токіо презентують вже цього літа.

Нагадаємо, однією з найбільших проблем під час Олімпіади вважають перевантаженість транспорту в Токіо. Експерти пропонують перевести бізнеси на віддалену роботу на період Олімпіади. Вже зараз пасажирам, які користуються метро трохи раніше, ніж у ранкові години пік, дарують їжу.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: