fbpx
Сьогодні
10:05 17 Лют 2019

Нойєрт зняла з розгляду свою кандидатуру на посаду посла США в ООН

Хізер Нойєрт, яку президент Сполучених Штатів Дональд Трамп запропонував призначити на посаду постпреда США при ООН, зняла з розгляду свою кандидатуру.

Про це йдеться у її заяві, яку опублікували у Держдепі, передає CNN.

У заяві Нойєрт стверджує, що зняла свою кандидатуру через родинні обставини, мовляв події останніх двох місяців "виснажили" її сім'ю. Вона зазначила, що відмовляється від посади постпреда США в ООН в інтересах рідних і близьких.

"Я вдячна президенту Трампу та держсекретарю Помпео за довіру та висунення на посаду. Але останні два місяці були виснажливими для моєї сім'ї, тому, піклуючись про неї, я знімаю свою кандидатуру з розгляду", – підкреслила речниця Державного департаменту.

Нойєрт зазначила, що служба у Держдепі протягом останніх двох років була однією з найвищих нагород у її житті та подякувала колегам.

За даними The Washington Post, Науерт могла відмовитися від висунення на цю посаду через няню своїх дітей.

За одними даними, які наводить видання, уродженка Ямайки незаконно перебувала в Штатах. Інше джерело заявило, що няні платили готівкою впродож 10 років, а коли дізналися, що вона не сплачує податки, вимагали це зробити.

Чи буде Хізер Науерт і далі очолювати прес-службу Держдепу, не повідомляється.

У Державному департаменті заявили, що Трамп зробить оголошення щодо нової кандидатури найближчим часом.

Нагадаємо, у  грудні 2018 року Трамп запропонував призначити речницю Держдепартаменту Хізер Нойєрт на посаду нового посла Сполучених Штатів в ООН замість Ніккі Гейлі. Але її кандидатура так і не була внесена на розгляд Сенату.

9 жовтня 2018 року посол США в ООН Ніккі Гейлі подала заяву про відставку безпосередньо президенту Дональду Трампу. 31 грудня завершився її строк повноважень.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: