fbpx
Сьогодні
14:34 17 Лют 2019

Міста-супутники Києва хочуть об’єднати в агломерацію протягом 5 років

Київ веде перемовини про об'єднання з містами Бориспіль, Буча, Вишневе.

Про це перший заступник голови Київської міської держадміністрації Микола Поворозник розповів в інтерв'ю 44.ua.

"Інвестори будуть зацікавлені в будівництві станцій метро в бік того ж Вишневого за умови договору про асоціацію. Саме так працює ця система в європейських містах. Створення агломерації для них як гарантія розвитку регіонів. У цьому випадку інвестор буде готовий будувати хоч станції метро, ​​хоч продовжувати лінію швидкісного трамвая або навіть електричку", – зазначив він.

До позитивних сторін агломерації він також відніс розвиток соціальної інфраструктури, оскільки з'явиться можливість будівництва нових дитсадків, шкіл та лікарень в передмістях, а також вироблення спільної стратегії у боротьбі з  ТПВ (твердими побутовими відходами) на звалищах.

"Агломерація також потрібна, щоб винести столичні промзони за територію міста : на ту локацію, де люди не проживають. Це не означає, що місто хоче вирішити свої питання за рахунок прилеглих міст-супутників. За фактом ця проблема загальна. Тому що те ж сміття з Вишневого, Боярки також потрібно кудись вивозити. У них власних звалищ немає, а людей там з кожним роком стає все більше", – прокоментував Поворозник.

Він також зазначив, при оптимістичному сценарії "це може зайняти (об'єднання Києва з передмістями – ред.) близько 5 років".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: