fbpx
Сьогодні
10:48 17 Лют 2019

Берлінале-2019: журі 69-го престижного кінофестивалю нагородило переможців

Фото Reuters

Журі 69-го Берлінського міжнародного кінофестивалю під головуванням французької актриси Жюльєт Бінош оголосило переможців.

Про це повідомляє Інтерфакс.

Головний приз Берлінале – Золотого ведмедя – отримала картина "Синоніми" ізраїльського режисера Надавові Лапіда. Це автобіографічний фільм про емігранта, який намагається жити і працювати у Франції.

Гран-прі журі пішло фільму французького режисера Франсуа Озона "З милості Божої". Картина розповідає про чоловіків, які в дитинстві стали жертвами сексуальних домагань з боку католицького священика.

Срібний ведмідь за кращу режисуру дістався Ангелі Шанелек з Німеччини. Її фільм "Я був удома, але…" описує складні взаємини 13-річного підлітка і його матері-одиначки.

Срібний ведмідь за відкриття нових горизонтів в кінематографі отримала картина "Бунтарка" Нори Фіншелдт, яка розповідає про дівчинку, що страждає від нападів агресії.

Також Срібні ведмеді за акторську майстерність дісталися виконавцям головних ролей в китайському фільмі "Так давно, син мій" режисера Ван Сяошуая. Це актор Ван Цзінчунь і актриса Юн Мей.

В ході церемонії нагородження та закриття фестивалю його учасники вшанували пам'ять швейцарського актора Бруно Ганца, який помер у віці 77 років.

Berlinale

Фото Reuters

Берлінський міжнародний кінофестиваль – щорічний міжнародний кінофестиваль, який проводиться з 1951 року в Берліні. Берлінале орієнтований на прогресивний геополітичний кінематограф. Журі приділяє особливу увагу тому, щоб у фестивальній програмі були представлені фільми з усього світу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: