fbpx
Сьогодні
16:53 16 Лют 2019

Порошенко та Столтенберг обговорили можливість приєднання України до ПДЧ в НАТО

У Мюнхені Президент Петро Порошенко зустрівся з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Про це повідомляє прес-служба АПУ.

Це була перша зустріч з Генсеком після затвердження рішення про закріплення курсу на членство в ЄС і НАТО у Конституції України.

"Ми обговорили з Єнсом Столтенбергом ті напрямки, які буде мати Україна у співпраці з НАТО на найближчі роки", – сказав Порошенко, зазначивши, що зустрічі із керівництвом Альянсу є постійними, в тому числі традиційно відбуваються в рамках Мюнхенської безпекової конференції.

Глава держави наголосив на незмінності курсу євроатлантичної інтеграції України, який віднині закріплений у Конституції.

Генеральний секретар в свою чергу позитивно відзначив ухвалення цього рішення та підтвердив, що Альянс продовжує дотримуватися політики відкритих дверей.

"Йдеться про амбіції щодо Плану дій щодо членства (ПДЧ), йдеться про щорічні національні програми, йдеться про розвиток співпраці на двосторонньому рівні з підвищення безпеки по всіх напрямках – починаючи від кібербезпеки і завершуючи потужностями оборонної зброї України", – наголосив Президент.

Порошенко подякував НАТО за підтримку суверенітету нашої країни та рішуче засудження агресивних дій Росії, а також за допомогу у реформуванні армії.

Сторони обговорили шляхи посилення співпраці України з Альянсом у відповідь на існуючі загрози в акваторії Чорного та Азовського морів, зокрема з метою зміцнення потенціалу українських ВМС.

На думку Президента, візит в Україну Північноатлантичної Ради НАТО має продемонструвати незмінну підтримку Альянсом України у протидії агресії Росії.

На завершення Генсек проінформував про результати зустрічі з міністром закордонних справ РФ, на якій він зокрема закликав Росію звільнити українських моряків.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: