fbpx
Сьогодні
22:47 16 Лют 2019

Епіфаній не виключає реформу церковного календаря та перенесення деяких православних свят

Фото svoboda.org

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній не виключає в майбутньому реформу церковного календаря та можливості перенесення деяких православних свят, але тільки тоді, коли це буде актуально.

Про це він заявив під час візиту до Чернівецької області, передає Укрінформ.

Епіфаній зазначив, що віруючі не повинні відчувати перешкод при відвідуванні храмів. Щодо обов'язкового носіння хусток для жінок він зазначив, що "церква має стати ближчою до людей".

"Ми будемо поступово, тверезо, втілювати певні реформи в життя церкви. Це не відбуватиметься швидкими темпами. Але я вірю, що навіть у питанні календаря, який теж не є догмою, ми можемо приймати відповідні зміни. Як тільки побачимо, що суспільство готове до цих змін. Але це поки що не актуально. Ми повинні проводити просвітницьку роботу, пояснювати, щоб український народ розумів, що календар – це не догма. Але потрібно ще багато попрацювати в цьому напрямку", – сказав митрополит.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: