fbpx
Сьогодні
20:05 16 Лют 2019

Чим корисні зелені яблука. Поради від Супрун після судового тижня

Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун після вимушеної паузи з причини розгляду справи про законність її перебування на посаді в суді поділилася з українцями черговою підбіркою корисних порад.

Цього разу на своїй сторінці у Facebook вона розповіла про користь зелених яблук, а також подякувала всім за підтримку.

"Зелене яблуко стало символом нації, яка стурбована своїм здоров'ям, розділяє загальні цінності і не боїться їх відстоювати. А ще яблука (тільки зелені) дуже корисні і їх треба їсти кожен день", – зазначила Супрун.

Серед плюсів, які дає вживання зелених яблук, чиновниця виділила наявність у них пектину (розчинної клітковини). Так, в одному яблуці міститься п'ята частина денної норми пектину. "Бактерії, які живуть в нашому кишечнику, створюють з клітковини жирні кислоти з коротким ланцюгом і незамінні амінокислоти, які нам потрібні", – уточнила вона.

Що стосується наявності в яблуці вітаміну С, то його там не так багато – лише десята частина денної норми.

Яблучна шкірка є джерелом флавоноїдів – сполук, які мають антиоксидантну дію. Дослідження показали, що споживання яблук та інших яскравих продуктів на чверть знижує ризик раку підшлункової залози.

Також яблука допомагають знизити ризики раку легенів і колоректального раку, молочної залози та шлунково-кишкового тракту. Крім цього, поліфеноли яблук зменшують прояви астми, хвороби Альцгеймера, а клітковина перешкоджає атеросклерозу і запобігає коливанню рівня цукру.

Щоденне вживання зелених яблук зменшує ризики появи діабету другого типу, допомагає берегти серце і судини. Саме цей фрукт запобігає переїданню і допомагає тримати в нормі вагу.

"Наостанок, яблука — корисна і зручна їжа, коли потрібно чекати на рішення суду. Щоб яблука були максимально корисні, їх потрібно їсти в свіжому вигляді, ретельно мити, але краще не чистити. Саме в шкірці багато клітковини і поліфенолів. В той же час не варто боятися пестицидів — на яблуках вже не самі пестициди, а їх залишки, тому що пестициди швидко руйнуються на сонці. Цього достатньо, щоб зменшити їх кількість", – резюмувала Супрун.

Минулий тиждень став для нас: 👊хорошим тренуванням в боротьбі за позитивні зміни💕потужним викидом окситоцину…

Posted by Уляна Супрун on Saturday, February 16, 2019

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: