fbpx
Сьогодні
15:22 15 Лют 2019

У Нікополі збудували найбільшу в Європі сонячну електростанцію

ТОВ "Солар-Фарм-1" в середині січня 2019 року ввела в роботу найбільшу в Україні сонячну електростанцію потужністю 246 МВт в Нікопольському районі Дніпропетровської області.

Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг України (НКРЕКУ), в п'ятницю схвалила проект постанови про встановлення "зеленого" тарифу для Нікопольської СЕС в розмірі EUR15,03 за МВт-год до 2030 року.

Передбачається, що Нікопольська СЕС буде виробляти до 290 млн кВт-год е/е в рік.

Це найбільша СЕС в Україні та Європі.

ТОВ "Солар-Фарм-1" належить компанії DTEK Renewables B.V., що оперує активами групи "ДТЕК" в сфері поновлюваних джерел енергії.

Як повідомлялося, підрядник будівництва Нікопольської СЕС – китайська China Machinery Engineering Corporation (CMEC). Сонячні панелі для неї поставила Trina Solar Limited.

У березні станцію планують підключити до енергосистеми.

СЕС зможе повністю задовольняти потреби 100 тис. домогосподарств України і дозволить скоротити викиди діоксиду вуглецю більше ніж на 300 тис. Тонн в рік.

Для забезпечення приєднання сонячної електростанції в Нікополі (ТОВ "Солар-Фарм-1") НЕК "Укренерго" реконструюють відкрите распредустройство 150 кВ підстанції 330 кВ "Нікопольська".

У 2017 році ДТЕК ввів в експлуатацію свою першу Тріфановскую СЕС потужністю 10 МВт в Херсонській області.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: