fbpx
Сьогодні
21:03 15 Лют 2019

У Меджлісі розповіли, скільки політв'язнів утримують у в'язницях Криму

На території анексованого Криму не припиняються репресії по відношенню до нелояльних до російської влади громадян, і зараз у СІЗО та тюрмах утримується понад 80 політв'язнів.

Про це повідомив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров, передає "Укрінформ".

"Сьогодні в Криму агресія РФ виявляється в репресіях до всіх нелояльних – каток репресій по Криму котиться досі. Там дуже часто відбуваються облави, арешти, затримання, кримінальні переслідування, адміністративні звинувачення, які потім розглядаються в судах. Понад 80 чоловік знаходяться в СІЗО або в тюрмах (деякі з них уже по етапу пішли на материкову частину РФ), 24 моряки, яких ми вважаємо військовополоненими… Майже 120 дітей залишаються без батьківської опіки, тому що їх батьки сидять за ґратами", – повідомив.

За його словами, більша частина заарештованих – кримські татари, а черговим доказом того, що репресії не припиняються, є факт вчорашнього затримання трьох молодих людей – представників кримськотатарського народу.

Умеров зазначив, що у зв'язку з великою кількістю політичних в'язнів Меджліс багато зусиль спрямовує на їх звільнення. Крім того, дбає про активне висвітлення проблем Криму, Донбасу, українсько-російської війни у ЗМІ та участь міжнародних організацій (ООН, ЄС, ПАРЄ, ОБСЄ та інших) у їх розв'язанні на користь України.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: