fbpx
Сьогодні
12:48 15 Лют 2019

Напади на активістів. Найєм повідомив, що Мангер може бути причетний до ще одного злочину

Голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер, якого сьогодні вночі суд заарештував в якості підозрюваного в організації вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк, може бути причетний до ще одного злочину.

Про це пише юрист Масі Найєм у своєму Facebook.

Уточнюється, що такі дані містяться в визначенні Херсонського міського суду від 19 листопада. В рамках розслідування нападу на херсонського журналіста Сергія Нікітенка слідчі просили суд дозволити доступ до даних мобільних операторів, посилаючись на те, що їм відомо, хто може стояти за нападом.

"У ході проведення оперативно-розшукових заходів було встановлено, що до даного злочину можливо причетний гр. ОСОБА_6, 17.06.1977 р.н., який проживає за адресою: АДРЕСА_1, займає посаду радника голови Херсонської обласної ради ОСОБА_9, 27.04.1970 р.н ., який проживає за адресою: АДРЕСА_2, у якого з гр. ОСОБА_7 був конфлікт ", -сказано в ухвалі суду.

"Під закритими в реєстрі громадянами, судячи за посадами і дат народження, значаться глава Херсонської облради Владислав Мангер і Олексій Левін, якого поліція і свідок помилково вважали його радником. Про те, що Левін був радником Мангера в показаннях помилково говорять ще ряд свідків і організаторів вбивства Каті Гандзюк. Швидше за все, для важливості сам Левін саме так і представлявся в певних колах, – пише Найєм.

Далі в документі наслідок посилається на показання свідка, який був свідком розмови між Мангер і Левіним, в якому обговорювалося це напад.

"Допитом свідка ОСОБА_10 встановлено, що останній був свідком розмови ОСОБА_9 і ОСОБА_6, де ОСОБА_6 був стурбований тим, що працівники поліції можуть встановити його причетність до заподіяння тілесних ушкоджень журналісту Сергію Нікітенко", – сказано в судовому документі.

"Судячи з усього, на підставі цих даних суд дав дозвіл на доступ до наявних у розпорядженні мобільних операторів даними про телефонні з'єднання Олексія Левіна", – підкреслює Найєм.

Нагадаємо, що суд заарештував Мангера з правом застави. Раніше повідомлялося, що адвокати Мангера заявили про його готовність пройти поліграф з питання вбивства активістки Катерини Гандзюк.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: