fbpx
Сьогодні
10:39 14 Лют 2019

Зеленський заявив, що боротьба із серіалом "Слуга народу" є політичними боями без правил

Колектив студії «Квартал 95» і її художній керівник, кандидат у президенти України Володимир Зеленський вважають хвилю боротьби з одним із найпопулярніших серіалів українського виробництва «Слуга народу» політичними боями без правил.

«Ситуація доведена до абсурду. З відкритих джерел у засобах масової інформації стало відомо, що у «високих кабінетах» Адміністрації Президента та інших державних установ обговорюють варіанти заборони проекту «Слуга народу-3», виробництво якого ще не завершене і який, відповідно, ще ніхто не бачив. Тобто команда проекту працює, ми ще знімаємо та монтуємо, а люди ламають мізки на тему, як не допустити серіал до глядача. На такий потужний промоушн нашого серіалу ми не очікували – тепер мільйони глядачів затамували подих: заборонять «Слугу народу-3» чи ні», – зазначив виконавець головної ролі у серіалі Володимир Зеленський.

«Старі політики чомусь вважають, якщо і гречка, і гумор починаються на одну й ту ж букву, то обидва явища мають єдину природу і однаково слугують виборчим маніпуляціям. Але насправді різниця колосальна. Гречка підкуповує шлунок, а гумор змушує працювати мізки. Кожна людина сама обирає, що їй дивитися і які висновки робити. Це художній твір, продовження популярного серіалу, широко відомого в Україні та світі, результат творчої роботи нашої команди – і моєї зокрема. Творча діяльність не заборонена законодавством України навіть держслужбовцям, яким я поки що не є», – додав актор.

«Переслідування мене в Одесі на 12 автомобілях із тонованим склом, зрежисований пікет у Львові, офіційна заборона надання сценічного майданчика напередодні концерту «Вечірній Квартал» у Вінниці, а тепер – спроба заборонити серіал, який ще не вийшов у телевізійний ефір, – усе це прояви системного тиску з боку влади», – підкреслив він.

Ми вважаємо всі маніпуляції довкола «Слуги народу-3» відвертим прикладом брудних політичних технологій із застосуванням адмінресурсу, які намагаються реалізувати наші опоненти. Вбачаємо в цьому грубе порушення всіх демократичних норм. Це відбувається вже зараз, хоча до виборів іще півтора місяця. Це якась агонія системи. І вона демонструє страх і паніку старих політиків. Я вважаю, що передвиборчі перегони мають бути, як чесний спорт, де всі гравці у рівних умовах, а перемагає той, кого обирає народ. Але зараз спостерігаємо «бої без правил»

Нагадаємо, Комітет виборців України  звернувся до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та Центральної виборчої комісії з проханням перевірити, чи можна вважати серіал «Слуга народу-3» передвиборчою агітацією. Крім цього, у мережі з'явилися скріншоти листування, яке ведеться з телефона народного депутата з фракції партії «Блок Петра Порошенка», екс-голови правління КВУ Олександра Черненка з нібито помічником президента. У ньому сторони обговорюють, як заблокувати серіал «Слуга народу-3».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: