fbpx
Сьогодні
16:02 14 Лют 2019

В Україні встановили "зелений" тариф для ряду сонячних станцій

Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг України (НКРЭКУ), встановила "зелений" тариф на рівні 15,03 євроцента за 1 кВт-год для введених у кінці 2018 року промислових сонячних електростанцій загальною потужністю 101,51 МВт.

Таке рішення регулятор прийняв 12 лютого, передає Енергореформа.

«Зелені» тарифи, які діятимуть до 1 січня 2030 року, зокрема, були встановлені для збудованої у Бердичівському р-н Житомирської обл Ганської СЕС потужністю 19МВт з прогнозною річною генерацією у 17 млн кВт-год. Цю СЕС побудувала датська Better Energy LLC частково за кошти Danish SDG Investment Fund, який виділив 5 млн з необхідних 17 млн євро. Фінансування будівництва також здійснював фонд NEFCO.

Крім цього, встановлено тариф для двох СЕС потужністю 15,46 МВт і 19,3МВт побудованих ТОВ "ЕК"Солар Капітал " У Херсоні. Щорічно ці станції вироблятимуть 20 млн кВт-год і 26 млн кВт-год електроенергії у рік відповідно. У серпні 2018 року кіпрська PVK Energy Investment, що входить до групи ICU, придбала "ЕК "Солар Капітал".

ТОВ "Сангріненерджі" отримало тариф для збудованої у Київській області Богуславської СЕС потужністю 16 МВт.

Комісія також встановила тариф для ТОВ "ФЕС "Теребля" (Тячівський р-н Закарпатської обл.), яке ввело СЕС потужністю 12,65 МВт. Ця станція генеруватиме 14,5 млн кВт-год на рік.

"Зелений" тариф отримали у Кіровоградській області СЕС "Молодіжна" потужністю 5МВт введена ТОВ "НТЦ відновлюваної енергетики "Альтернатива" та СЕС "Спортивна" потужністю 5МВт, введена ТОВ "Науково-випробувальний центр "Промінь", у Закарпатській обл побудована ТОВ "Екотехнік Велика Добронь" СЕС потужністю 3,3МВт та у Івано-Франківській області введена в експлуатацію ТОВ "Саненерджі" СЕС потужністю 5,8МВт.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: