fbpx
Сьогодні
17:47 14 Лют 2019

У Москві допитали українського моряка, якому продовжили арешт

У Москві пройшли слідчі дії щодо військовополоненого моряка, капітана другого рангу ВМСУ Дениса Гриценка, в ході яких він відповідав, як військовополонений, відповідно до Женевської конвенції.

Про це повідомив адвокат Микола Полозов.

«14 лютого відбулися слідчі дії стосовно військовополоненого капітана другого рангу ВМСУ Дениса Гриценка. В ході допиту Гриценко повідомив відомості, передбачені статтею 17 третьої Женевської конвенції. А також заявив, що є військовополоненим. Відповідаючи на запитання адвоката, Денис повідомив про умови тримання і про стан здоров'я», – повідомив Полозов.

За його словами, в ході слідчих дій було заявлено ряд клопотань, у тому числі про залучення до матеріалів справи завіреного перекладу резолюції ПАРЄ 2259 (2019) «Ескалація напруженості в Азовському морі, Керченській протоці і загрози європейській безпеці».

Під час спілкування наодинці Денис поділився враженнями про «вчорашнє засідання суду», він був дуже радий бачити в залі суду людей, які прийшли підтримати українських військовополонених. «Треба зазначити, що Денис Гриценко перебуває в доброму моральному стані, здоровий.

Багато читає, відмінно орієнтується в політичному порядку, незважаючи на наявність єдиного джерела інформації в камері у вигляді телевізора з російськими каналами», – резюмує адвокат.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: