fbpx
Сьогодні
15:28 14 Лют 2019

Міжнародна асоціація боксу дозволила жінкам змагатися в хіджабах

Міжнародна асоціація боксу (AIBA) дозволила жінкам виступати в спортивних хіджабах.

Нововведення прийняли з релігійних міркувань під час наради в Стамбулі серед керівників організації.

Відзначимо, що дівчатам дозволено змагатися в спеціальних головних уборах і в інших видах спорту. Наприклад, в волейболі, баскетболі і фехтуванні.

Раніше у жовтні 2018, асоціація боксу «Сіндх» організувала в Карачі (Пакистан) табір для жінок-боксерів. За повідомленнями медіа, це перший випадок, коли за підтримки уряду в країні проводиться спортивний захід для жінок.

Пакистанські жінки тренуються невеликими групами і минулого року брали участь у Південноазіатських іграх, говорить Юніс Камбрані, тренер, який заснував клуб у 1992 році. За його словами, доступність спорту як для чоловіків, так і для жінок в Пакистані ускладнюється нестачею обладнання та відповідних спортивних споруджень, але ситуація повільно змінюється у кращий бік.

−    Багато дівчаток хотіли тренуватися, але через тиск стереотипів я уникав цього питання, − каже Камбрані. Минулого року до мене підійшла одна з них і запитала, чому вони не можуть тренуватися. Мене дуже зворушили її слова: «Нас ніхто не вчить, як захищати себе», − розповідає він.

З того часу деякі діти почали брати участь в турнірах. На рингу вони з'являються в білих тренувальних костюмах, хіджабах і боксерських рукавичках.

У 2017 році українські шахістки відмовилися їхати на чемпіонат світу в Саудівській Аравії через вимоги виступати в хіджабі.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: