fbpx
Сьогодні
22:04 14 Лют 2019

Канадські вчені розробили ліки від склерозу

Ліки проти втрати пам'яті в старості розробили у Канаді.

Про це повідомляє The Guardian.

Експериментальний препарат, який відновлює кволі клітини мозку, дає надію на лікування втрати пам'яті, а також психічних порушень, які часто виникають у людей похилого віку.

"Клінічні випробування ліків почнуться через два роки. Якщо вони пройдуть успішно, то препарат можуть рекомендувати для щоденного вживання людям від 55-60 років", – пише видання.

Наразі, лабораторні випробування показали, що навички пам'яті покращувалися вже через годину після прийому. А після двох місяців вживання мозкові клітини, які скоротилися, відновлювали свою роботу в повну силу.

"Вчений з Центру залежності і психічного здоров'я у Туронто Ітьєн Сибіель сказав, що застосування препарату націлене не лише для лікування "нормального" скорочення когнітивних можливостей, яке призводить до поступової втрати пам'яті, а й у випадку виникнення порушень, які у людей часто пов'язані з депресією, шизофренією і хворобою Альцгеймера.

"Вчені з Торонто переконані, що їхня розробка може навіть розвернути процес втрати пам'яті, стимулюючи конкретні клітини, пов'язані з навчанням і запам'ятовуванням, а й зможе відроджувати їх", – йдеться у матеріалі.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: