fbpx
Сьогодні
15:22 13 Лют 2019

Міжнародний день презерватива у Києві: "жива" арт-інсталяція, тест на ВІЛ та безкоштовні контрацептиви

Міжнародний день презерватива у Києві Фото "Рубрики"

13 лютого у світі відзначають Міжнародний день презерватива. Київ долучився до святкування.

Зокрема, у столичному Парку Шевченка відбулося відкриття вуличної арт-інсталяції з елементом доповненої реальності про безпечний секс. Її автором став Володимир Бєлоконь, назвавши роботу «Кохання».

Усі охочі зможуть побачити арт-інсталяцію та протестувати елемент доповненої реальності в парку Шевченка до 15 лютого включно. Після цього планується, що арт-інсталяція переїде на постійне розміщення на Поділ і стане одним із яскравих арт-об'єктів сучасного туристичного Києва. Точне місце розміщення арт-інсталяції повідомлять на сторінці AHF Ukraine в Фейсбук та Інстаграм.

Конкурс до Міжнародного дня презерватива

Запропонуй альтернативну назву арт-інсталяції "Кохання" та отримай річний запас презервативів #lovecondoms! Пишіть свої варіанти в коментарях до 20 лютого. Ми оберемо найцікавіший варіант та оголосимо результати конкурсу 25 лютого на сторінці AHF Ukraine у Facebook.Інтерактивну арт-інсталяцію "Кохання" відкрили до Міжнародного дня презерватива. Її автором став Володимир Бєлоконь, відомий завдяки роботі "Закохані ліхтарі" на Майдані Незалежності. У цій інсталації ліхтар підсвічує презерватив – символ безпечного кохання. Бетонний презерватив має елемент доповненої реальності. За допомогою смартфону та встановленого додатку можна оживити скульптуру та дізнатися все про безпечний секс.

Posted by AHF Ukraine on Wednesday, February 13, 2019

«Безпечний секс, презервативи, розмови про ВІЛ – теми, про які не прийнято відкрито говорити між друзями, партнерами або навіть чоловіком і дружиною. Часто українці надають перевагу незахищеним статевим відносинам, бо мало знають про ризики інфекцій, що передаються статевим шляхом, або слідують міфам і чуткам. Час зрозуміти, що користування презервативом – це не питання довіри між партнерами, а навпаки базова й необхідна турбота про своє сексуальне здоров'я та свого партнера», – зазначила Ярослава Лопатіна, голова представництва Фундації АнтиСНІД-США в Україні.

Крім того, з 10:00 до 15:00 у парку, на майданчику біля шахів можна безкоштовно пройти тест на ВІЛ та взяти презервативи.

Сьогодні на акції 67 людей протестувалось на ВІЛ.

Також організатори додали, що пройти тест на ВІЛ можна у пункті тестуванні AHF Ukraine на Шулявській, 5.

Довідка. Міжнародний день презерватива – це глобальна соціальна ініціатива, започаткована AIDS Healthcare Foundation (AHF), найбільшою неурядовою організацією в боротьбі з ВІЛ/СНІДом у світі. Уже кілька років поспіль в Україні її реалізує представництво фундації AHF Ukraine.

  • 66% усіх випадків передачі ВІЛ в Україні трапляються під час незахищених статевих контактів.
  • При цьому близько 100 тисяч українців не знають, що в них є ВІЛ.
  • За даними ВООЗ, правильне та постійне використання презервативів найкраще захищає від передачі інфекцій статевим шляхом, включаючи ВІЛ.
  • 41%людей неправильно користуються презервативами, що призводить до їхнього пошкодження та втрати своєї захисної функції.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: