fbpx
Сьогодні
16:38 13 Лют 2019

Мангер заявив, що вбивство Гандзюк організував генерал СБУ

Фото: liga.net

Голова Херсонської облради Владислав Мангер заявив, що вбивство активістки Катерини Гандзюк організував генерал Служби безпеки України Данило Доценко.

Про це він повідомив під час судового засідання по обранню йому запобіжного заходу, передає РБК-Україна.

За словами підозрюваного, Гандзюк мала тісні зв'язки з СБУ.

"Катерина Гандзюк мала тісні зв'язки з СБУ і перебувала в його особистому підпорядкуванні. В особистих розмовах зі мною генерал Доценко неодноразово заявляв про особисту неприязнь до партії "Батьківщина", – додав Мангер.

На його думку, напад на Гандзюк став наслідком протистояння херсонської поліції і СБУ.

Мангер уточнив, що вважає справу проти нього політично мотивованою і спрямованою проти лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко.

Також Мангер заявив, що готовий пройти допит на поліграфі і не розуміє суть підозри у вбивстві Гандзюк.

Зазначимо, до 2014 року Доценко працював у Чернівецькому управлінні СБУ, а у 2014-2016 роках очолював одне з управлінь департаменту захисту національної державності СБУ.

Данило Доценко

На початку червня 2016 року Доценко очолив Кримське управління СБУ, яке відновило свою роботу в Херсоні. На цій посаді Доценка представляв голова СБУ Василь Грицак.

14 лютого 2017 року Доценко очолив управління СБУ в Херсонській області.

21 серпня 2017 року президент України Петро Порошенко призначив Доценка начальником департаменту захисту національної державності СБУ, а 23 серпня 2018 року присвоїв йому звання генерал-майора.

У вересні 2018 року заступник голова Батьківщини Сергій Соболєв звинувачував Доценка в тому, що він нібито займався дискредитацією Юлії Тимошенко в інтересах чинного президента Петра Порошенка.

Раніше Луценко повідомив, що Мангеру оголошено підозру в організації вбивства Гандзюк.

Кримінальний авторитет Москал, який втік з країни від підозри в організації вбивства Гандзюк, виявився прямо пов'язаним з головою Херсонської облради Владиславом Мангером. За тиждень до нападуюрист Мангера Андрій Мурашкін передав "Москалу" за безцінь базу відпочинку на узбережжі Чорного моря у селищі Лазурному.

Нагадаємо, 28 січня, на засіданні тимчасової слідчої комісії Верховної Ради щодо розслідування справи Катерини Гандзюк батько активістки виступив зі зверненням, у якому назвав імена політиків, які, на його думку, причетні до замовлення вбивства його доньки.

9 лютого "Батьківщина" офіційно виключила Мангера зі своїх лав та рекомендувала піти з облради.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: