fbpx
Сьогодні
08:43 12 Лют 2019

Вбивство Гандзюк: Мангер пообіцяв не тікати та розкрити прізвища "справжніх" замовників

Голова Херсонської облради Владислав Мангер, підозрюваний у співучасті у вбивстві активістки Катерини Гандзюк, вважає підозру "політичним замовленням" та не має наміру переховуватися від слідчих.

У коментарі Громадському він заявив, що у вівторок вранці, 12 лютого, він буде в Києві, де обиратимуть йому запобіжний захід, і готовий відповісти на всі запитання слідчих. За його словами, усі два томи справи "білими нитками шито".

"Мало для кого з кола влади є таємницею, що за життя Катерина знаходилася, м'яко кажучи, під опікою деяких високопосадовців СБУ, які, власне, і прикривали браконьєрів в області. Завтра на допиті ці прізвища, звичайно, лунатимуть. Та я щиро сподіваюся, що ці імена не зникнуть з протоколів і будуть озвучені також на суді. Країна має знати, хто, насправді, замовив Гандзюк", – додав він у своєму Facebook.

Очільник Херсонської облради вкотре заявив, що не знав особисто загиблу активістку та не причетний до незаконного вирубування лісів в області, над викриттям якого працювала Гандзюк.

"Розумієте, там Катя Гандзюк назвала 20 прізвищ, з тих 20 була одна людина з "Батьківщини" – це я, от до мене і прийшли. Чого вона мене назвала – я взагалі не знаю, де облрада, а де міськрада", – сказав він.

Мангер також заперечує причетність до передачі бази відпочинку на березі моря одному з підозрюваних в організації вбивства Гандзюк – Олексію Левіну.

На питання, чому він взяв відпустку відсьогодні, Мангер відповів: "Взяв відпустку за власний рахунок, і залишив виконувача обов'язків, до речі, представника БПП, щоб він міг нормально працювати, поки я буду на допитах".

Раніше Луценко повідомив, що Мангеру оголошено підозру в організації вбивства Гандзюк.

Кримінальний авторитет Москал, який втік з країни від підозри в організації вбивства Гандзюк, виявився прямо пов'язаним з головою Херсонської облради Владиславом Мангером. За тиждень до нападуюрист Мангера Андрій Мурашкін передав "Москалу" за безцінь базу відпочинку на узбережжі Чорного моря у селищі Лазурному.

Нагадаємо, 28 січня, на засіданні тимчасової слідчої комісії Верховної Ради щодо розслідування справи Катерини Гандзюк батько активістки виступив зі зверненням, у якому назвав імена політиків, які, на його думку, причетні до замовлення вбивства його доньки.

4 лютого активісти зібрались під Адміністрацією президента та офісом партії "Батьківщина", аби ще раз нагадати, що особи, причетні до вбивства Каті Гандзюк, не тільки на свободі, але й займають керівні посади у державних органах влади, а відтак мають можливість впливати на слідство.

9 лютого "Батьківщина" офіційно виключила Мангера зі своїх лав та рекомендувала піти з облради.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: