fbpx
Сьогодні
09:35 12 Лют 2019

У Росії учасницю "Маршу материнського гніву" оштрафували на ₽250 тисяч

Красносільський суд Санкт-Петербурга оштрафував учасницю акції «Марш материнського гніву» Марію Кожеватову на 250 тисяч рублів (близько 102 тисяч гривень) за повторну участь у непогодженій акції.

Суд ухвалив рішення оштрафувати Кожеватову 11 лютого, повідомляє Громадське з посиланням на  «Фонтанка.ру».

Її визнали винною в повторній участі в непогодженій акції. Уперше Кожеватову посадили на 15 діб після затримання з прапором України біля будівлі суду (липень 2018). Вона стояла біля Петроградського суду з українським прапором та плакатом на підтримку українського політв'язня Олега Сенцова.

Вдруге — затримали на «Марші материнського гніву» у Санкт-Петербурзі 10 лютого.

Загалом на акції в Петербурзі затримали вісім учасників, двох з них (зокрема Кожеватову) залишили на ніч у відділках поліції.

Акцію «Марш материнського гніву» влаштували в декількох містах Росії на підтримку ростовської активістки «Відкритої Росії» Анастасії Шевченко. Вона стала першою в країні обвинуваченою за статтею роботи в «небажаній» організації.

Поки Шевченко знаходилася під домашній арештом через звинувачення, її 17-річна донька померла в лікарні.

В Росії діє ряд суперечливих заборон які на думку правозахисників несумісні з демократією. Серед них: заборона на Свідків Єгови, заборона іноземцям володіти більше ніж 20% в медіа та їх фактична повна підконтрольність владі, заборона на образу почуттів вірян, закони про "іноземних агентів" та "небажані організації" та заборона на пропаганду гомосексуальності.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: