fbpx
Сьогодні
16:08 12 Лют 2019

У Криму окупанти відбирають собор Української православної церкви

У Криму окупанти вимагають від Управління Кримської єпархії УПЦ звільнити приміщення Кафедрального собору святих рівноапостольних Володимира і Ольги в Сімферополі

Про це йшлося на прес-конференції "Знищення української церкви в окупованому Криму", передає "Укрінформ".

Як розповів архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент, 5 лютого "Міністерство майнових та земельних відносин Республіки Крим" надіслало на адресу Управління Кримської єпархії лист з додатковою угодою про розірвання договору між Управлінням Кримської єпархії і Фондом майна, зараз – "Міністерством майнових відносин" (РФ – ред.), яка була заключена у 2002 році. На підставі цієї угоди Управлінню Кримської єпархії було передано 1400 кв.м приміщення по вул.Севастопольській, 17а, у м.Сімферополі під кафедральний собор і Управління єпархії.

За словами архієпископа Климента, після окупації Криму Росією в 2014 р. від єпархії неодноразово вимагали перереєстрації та стверджували, що це стане гарантією переукладання всіх угод, підписаних раніше.

Але архієпископ сказав, що угоди були б розірвані навіть за умови перереєстрації. Останні події, підкреслив він, підтверджують думку про те, що підстави виселення церкви – суто політичні і пов'язані з формуванням помісної ПЦУ.

"Я вважаю, що це політична помста для знищення української церкви на території Криму", – сказав архієпископ.

Читайте також: «Потрібна одна церква і один фюрер»: релігійні утиски у Росії та на окупованих територіях України

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: