fbpx
Сьогодні
15:07 12 Лют 2019

Птахофабрика на Дніпропетровщині переходить на біопаливо і сонячну енергію

Птахофабрика «Синельниківська», що у Дніпропетровській області, цього року планує знизити енерговитрати за рахунок утеплення пташників, використання біопалива та встановлення сонячних панелей.

«Переходитимемо, швидше за все, на опалення котлами за допомогою пелет, – розповів директор підприємства Костянтин Литвинюк. – Сьогодні в нас експериментально працює такий котел (один на два пташники). Тільки на одному пташнику за місяць ми економимо близько 50 тис. грн».
За його словами, один із можливих варіантів опалення – за допомогою пелет, виготовлених із посліду. Хоча проблем з його утилізацією фабрика немає – черга охочих придбати послід утворилася на півроку вперед. Щоб додатково заробляти на посліді, господарство розглядає варіант компостування або виготовлення паливних брикетів.

Оскільки дуже багато електроенергії використовується для робити холодильників, забійних цехів, то на дахах птахофабрики планують встановити сонячні панелі. Директор переконаний, що вони швидко окупляться.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: