fbpx
Сьогодні
14:11 12 Лют 2019

Мінрегіон має намір дозволити будувати лише енергоефективні будинки

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України планує впровадити норму про спорудження житлових будинків із класом енергоефективності не нижче ніж "С".

Як зазначив заступник міністра регіонального розвитку Льва Парцхаладзе, відповідні зміни планується внести до державних будівельних норм (ДБН).

"23 липня минулого року набув чинності важливий для енергонезалежності України закон про енергоефективність будівель, який впроваджує європейські вимоги до енергозбереження і вводить класи енергоефективності будівель від A до G, – пояснює він. – Тому під час поновлення ДБН про житлові будинки ці зміни також мають бути враховані". 

У проекті ДБН закріплено обов'язкове проектування житлових будинків і вбудованих приміщень із класом енергоефективності не нижче ніж "С", а також з урахуванням вимог ДБН В.2.6-31:2016 "Теплова ізоляція будинків".

Нові державні будівельні норми про впровадження європейських вимог до теплоізоляції фасадів, що дають змогу економити до 15% тепла щорічно, набули чинності з 1 грудня 2018 року.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: