fbpx
Сьогодні
13:00 12 Лют 2019

Мінфін залучить новий кредит під гарантії Світового банку

Міністерство фінансів України має намір найближчим часом здійснити запозичення під невикористану частину гарантії Світового банку.

Про це повідомила глава Мінфіну Оксана Маркарова під час щорічної інвестиційної конференції групи Dragon Capital у Києві у вівторок, передає "Економічна правда".

"Ми дуже активно працювали з СБ. Як ви знаєте, нам була надана гарантія за позиками. Найближчим часом ми повністю її використаємо", – сказала Маркарова.

Суму нової позики глава Мінфіну не уточнила, сказала, що вона ще обговорюється. Маркарова розраховує, що новий кредит буде залучено до кінця лютого.

Як повідомлялося, рада виконавчих директорів СБ 18 грудня 2018 року схвалила надання Україні гарантій в розмірі 750 млн доларів у якості підтримки державної політики.

Зазначена гарантія допоможе Україні залучити до державного бюджету на міжнародних ринках близько 1 млрд доларів.

В кінці грудня 2018 року Україна залучила у Deutsche Bank кредит на 349,3 млн євро. За кредитом була використана частина гарантії в сумі 375 млн доларів в еквіваленті у євро.

Зазначимо,що оскільки в України низький кредитний рейтинг, для України гарантії Світового Банку та західних партнерів є вигідними. Адже вони допомагають залучити кредити під нижчі відсотки. Як зазначалось раніше, МВФ дає кредити Україні під 3% річних в той час як на приватному ринку запозичень Україна залучає кошти під 10% річних в середньому.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: