fbpx
Сьогодні
21:28 12 Лют 2019

Дослідники попередили світ про глобальну екологічну катастрофу

Чисельність половини всіх видів комах стрімко скорочується, а третина видів може зникнути зовсім, що призведе до глобальної екологічної катастрофи.

Про це повідомляє УНІАН.

Дослідники проаналізували інформацію, отриману з більш ніж 70 баз даних. Основними причинами скорочення популяції безхребетних виявилися знищення місць проживання, включаючи ліси, зростання міст, збільшення площі сільськогосподарських земель, а також широке застосування пестицидів. В результаті загальна біомаса комах щорічно знижується на 2,5 відсотка.

За словами авторів дослідження, зникнення комах може призвести до катастрофічного колапсу екосистем, оскільки комахи є запилювачами рослин, включаючи ті ж сільськогосподарські культури, і відіграють важливу роль у підтримці харчових ланцюжків. За оцінками, в Європі скорочення на 80 відсотків чисельності літаючих комах сприяло зменшенню популяції птахів на 400 мільйонів особин за три десятиліття.

Вчені відзначають, що вимирання членистоногих може стати найбільшим із часів пермського і крейдового періоду. Проте цього можна уникнути, якщо скоротити використання отруйних речовин та посилити заходи щодо відновлення диких екосистем.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: