fbpx
Сьогодні
16:30 12 Лют 2019

Чоловіку дали умовний термін за "референдум за незалежність ЛНР"

Новопсковський районний суд Луганської області засудив одного із жителів цього району до умовного терміну за участь в організації та проведенні незаконного «референдуму» про незалежність угруповання «ЛНР», повідомила Генеральна прокуратура.

Його засудили до п'яти років позбавлення волі з іспитовим строком на три роки, повідомляє Радіо Свобода.

Громадянина визнали винним у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

«Чоловік разом з іншою особою, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, принесли столи та стільці до приміщення сільського клубу, де облаштували так звану «дільничну виборчу комісію», – заявили в ГПУ, уточнивши, що події відбувалися в селі Закотне.

Крім того, він виконував функції «члена виборчої комісії», зокрема здійснював облік людей, які брали участь у «голосуванні», а по завершенню незаконного «референдуму» передав цей список «голові дільниці», додали в ГПУ.

За даними слідства, напередодні обвинувачений запрошував місцевих мешканців взяти участь у «голосуванні».

Референдуми про відокремлення частини Донецької та Луганської областей відбулися 11 травня 2014 року на тлі збройного конфлікту. Їхні результати не визнає ні український уряд, ні міжнародна спільнота.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: