fbpx
Сьогодні
15:05 11 Лют 2019

Вбивство Гандзюк: Мангер підписав вручену йому підозру

Голова Херсонської облради Владислав Мангер підписав оголошену йому підозру в організації вбивства керуючої справами Херсонської міської ради Катерини Гандзюк.

Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко в ефіру українського телеканалу, передає УНН.

"В присутності адвоката пан Мангер поставив підпис під врученою йому підозрою. Він знаходиться зараз на слідчих діях у місті Херсоні і в найближчий час відбудеться судове засідання для обрання йому, передбачуваним законом, запобіжного заходу", – сказав Луценко.

Також він додав, що враховуючи норми закону, прокуратура буде клопотати про його арешт як єдиний передбачений законом запобіжний захід на час продовження досудового слідства.

Юрій Луценко заявив, що глава херсонської облради Владислав Мангер замовив і частково організував вбивство активістки Катерини Гандзюк.

"Він є вершиною цього злочину. Саме він замовив і частково організував за допомогою свого фінансування цей злочин", – сказав він журналістам, пише Інтерфакс-Україна.

Раніше Луценко повідомив, що Мангеру оголошено підозру в організації вбивства Гандзюк.

Кримінальний авторитет Москал, який втік з країни від підозри в організації вбивства Гандзюк, виявився прямо пов'язаним з головою Херсонської облради Владиславом Мангером. За тиждень до нападуюрист Мангера Андрій Мурашкін передав "Москалу" за безцінь базу відпочинку на узбережжі Чорного моря у селищі Лазурному.

Нагадаємо, 28 січня, на засіданні тимчасової слідчої комісії Верховної Ради щодо розслідування справи Катерини Гандзюк батько активістки виступив зі зверненням, у якому назвав імена політиків, які, на його думку, причетні до замовлення вбивства його доньки.

4 лютого активісти зібрались під Адміністрацією президента та офісом партії "Батьківщина", аби ще раз нагадати, що особи, причетні до вбивства Каті Гандзюк, не тільки на свободі, але й займають керівні посади у державних органах влади, а відтак мають можливість впливати на слідство.

9 лютого "Батьківщина" офіційно виключила Мангера зі своїх лав та рекомендувала піти з облради.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: