fbpx
Сьогодні
11:47 11 Лют 2019

У січні істотно зросли надходження від експорту металів

Валютний виторг від експорту чорних металів з України у січні 2019 року зросла на 12,3% проти січня 2018 року. Загалом, українські металурги отримали 980,43 мільйона доларів за місяць.

Зазначається, що у січні близько чверті українських валютних надходжень від експорту принесла саме чорна металургія, повідомляє "Громадське"

За місяць валютний виторг від експорту чорних металів зросла на 220 мільйонів доларів (грудні 2018 року Україна отримала 760 мільйонів доларів від експорту чорних металів).

Зазначимо, що валютний виторг від експорту збільшує кількість валюти в Україні, що позитивно впливає на курс гривні. Так, зі збільшенням валютний виторг валюта стає дешевшою, а курс валют падає.

В Україні діє правило, яке зобов'язує всі компанії, які отримують виторг в іноземній валюті (долари, євро, золото) продавати 30% цього виторгу на міжбанківському ринку, обмінюючи її на гривні. Це правило запровадили для того, аби у більшій мірі контролювати курс валют та уникати його різких та непередбачуваних стрибків.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: