fbpx
Сьогодні
17:15 11 Лют 2019

У Кабміні заявили, що відсторонення Супрун є втручанням в роботу уряду

Відсторонення судом в.о.міністра охорони здоров'я Уляни Супрун від виконання повноважень є втручанням у роботу вищого органу виконавчої влади.

Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко, виступаючи від імені уряду на судовому засіданні в Окружному адміністративному суді Києва у справі про відсторонення Супрун, повідомляє  Укрінформ.

"Ми маємо такий прецедент поганий, коли через такого роду ухвалу відбувається, на нашу думку, втручання в роботу вищого органу виконавчої влади. Тому що тільки уряд України як колегіальний орган має право призначати і звільняти відповідного заступника чи першого заступника міністра. Так само – тільки уряд має право скасовувати свої розпорядження щодо тимчасового покладення виконання обов'язків на заступника чи першого заступника міністра того чи іншого міністерства", – наголосив Петренко.

Він також зазначив, що як представник Кабміну звертається до суду щодо задоволення клопотання про залучення уряду як третьої особи у справі.

В свою чергу адвокат Уляни Супрун, яка також присутня на засіданні, Анатолій Гасюк додав, що правових підстав для відсторонення виконуючої обов'язки глави МОЗу немає, оскільки позивач, народний депутата Ігор Мосійчук, не має належного процесуального статусу.

"Предметом його (позивача – ред.) позову є встановлення фактів відсутності у неї компетенції. В кореспонденції й у системному тлумаченні "відсутність компетенцій" – це є компетенційний спір, ваша честь. І він не підлягає розгляду в даному випадку з однієї простої причини – немає належного процесуального статусу позивача, суб'єкта владних повноважень", – наголосив захисник.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: