fbpx
Сьогодні
22:03 11 Лют 2019

Окупанти перемістили і замаскували захоплені українські кораблі

Російські військовики перемістили українські захоплені кораблі та спробували їх замаскувати.

Про це повідомляє "Крим.Реалії".

Українські захоплені судна – буксир "Яни Капу" і катери "Нікополь" і "Бердянськ" – перемістили ближче до берега. Раніше захоплені кораблі розташовувалися в кінці причальної стінки в акваторії "Генмола" в Керчі. Ця територія перебуває під контролем прикордонників ФСБ Росії.

Перемістивши українські судна, російські прикордонники спробували їх замаскувати. На катери "Нікополь" і "Бердянськ" накинули маскувальні сітки. Буксир "Яни Капу" (А947) теж перемістили ближче до берега. Його спробували закрити з боку моря російськими військовими катерами. Однак номер буксира закрити не вдалося, його частково видно з берега.

Нагадаємо, російські прикордонники 25 листопада 2018 року із застосуванням зброї захопили в районі Керченської протоки український рейдовий буксир "Яни Капу" і малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь" ВМС ЗСУ, які прямували з Одеси до Маріуполя.

Унаслідок інциденту було затримано і заарештовано 24 українських моряків. Їх перевезли з Криму до московського слідчого ізолятора "Лефортово". Крім того, трьох поранених при обстрілі росіянами українських моряків перевели до лікарні СІЗО "Матроська тиша".

ФСБ Росії порушила кримінальну справу і висунула всім українським полоненим морякам звинувачення в незаконному перетинанні кордону, вчиненому групою осіб за попередньою змовою або організованою групою, або із застосуванням насильства чи з погрозою його застосування (ч. 3 ст. 322 КК РФ).

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: