fbpx
Сьогодні
10:39 11 Лют 2019

Мангеру оголошено підозру в організації вбивства Гандзюк, - Луценко

Владислав Мангер

Голові Херсонської облради Владиславу Мангеру оголошено підозру в організації вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк. Представники ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк" вже неодноразово називали Мангера замовником вбивства. Разом з Андрієм Гордєєвим та Євгеном Рищуком.

Про це генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив у себе в Facebook.

підозра мангеру гандзюк

Джерело: офіційний Facebook Юрія Луценка

Це підтвердила і прес-секретар генпрокура Лариса Сарган: "Сьогодні зранку заступник Генпрокурора Юрій Столярчук особисто вручив підозру голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру в організації замовлення вбивства, тобто умисного протиправного заподіяння смерті іншій людині, вчиненого з корисливих мотивів, на замовлення, з особливою жорстокістю, за попередньою змовою групою осіб, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст. 27, п.4, п.6, п.11, п.12 ч.2 ст.115 КК України. Для цього до Херсону виїхала група процесуальних керівників ГПУ та слідчих СБУ".

Сарган заявила, що підозра вручена за місцем проживання Мангера, проводяться слідчі дії, обшуки. Вживатимуться заходи для доставки підозрюваного до Печерського райсуду м. Києва для обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Кримінальний авторитет Москал, який втік з країни від підозри в організації вбивства Гандзюк, виявився прямо пов'язаним з головою Херсонської облради Владиславом Мангером. За тиждень до нападу юрист Мангера Андрій Мурашкін передав "Москалу" за безцінь базу відпочинку на узбережжі Чорного моря у селищі Лазурному.

Нагадаємо, 28 січня, на засіданні тимчасової слідчої комісії Верховної Ради щодо розслідування справи Катерини Гандзюк батько активістки виступив зі зверненням, у якому назвав імена політиків, які, на його думку, причетні до замовлення вбивства його доньки.

4 лютого активісти зібрались під Адміністрацією президента та офісом партії "Батьківщина", аби ще раз нагадати, що особи, причетні до вбивства Каті Гандзюк, не тільки на свободі, але й займають керівні посади у державних органах влади, а відтак мають можливість впливати на слідство.

9 лютого "Батьківщина" офіційно виключила Мангера зі своїх лав та рекомендувала піти з облради.

Раніше Луценко пообіцяв назвати імена замовників до президентських виборів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: