fbpx
Сьогодні
14:29 10 Лют 2019

Очільник поліції Києва вибачився за слова поліцейського "Лягай, Бандеро!", якого пообіцяв покарати

Керівник поліції Києва Андрій Крищенко вибачився перед суспільством за дії правоохоронця, який при затриманні людей біля Подільського райвідділку в суботу крикнув: "Лягай, Бандеро!".

Про це він сказав на брифінгу в неділю, повідомляє УП.

"Я хочу вибачитися перед суспільством за дії цього працівника. Я особисто в силу переконання і розуміння історичної ситуації вважаю це неприпустимим", – зазначив Крищенко.

"Ми встановимо цю особу, коли вивчать відео покадрово, і вона буде притягнута до відповідальності", – додав він.

За словами керівника поліції Києва, наразі жоден з правоохоронців не відсторонений від виконання обов'язків на час службового розслідування.

"Службове розслідування почалося тільки сьогодні зранку. Якщо я вважатиму, що якась особа зможе впливати на хід розслідування, вона буде відсторонена", – сказав Крищенко.

Він також повідомив, що в разі якщо буде встановлено перевищення повноважень працівниками поліції, їм може загрожувати до 8 років позбавлення волі за 365 статтею КПК (перевищення влади або службових повноважень). Водночас тим, кого затримували, може загрожувати максимально до 7 років за ч.4 статті 296 (хуліганство із застосуванням зброї).

9 лютого активістів "Хто замовив Катю Гандзюк?" забрали до поліцейського відділку із зустрічі Тимошенко з виборцями.

Повідомлялося, що поліція забрала особисті речі та побила активістів.

Пізніше стало відомо, що Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом перевищення повноважень співробітниками поліції під час акції під Подільським райвідділом.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: