fbpx
Сьогодні
22:51 10 Лют 2019

На Волині планують побудувати вітроелектростанцію з 35 вітряками

Біля селища Іваничі (Волинська область) планують побудувати вітроелектростанцію загальною потужністю 100МВт.

Наразі селищна рада уклала угоду на проведення робіт щодо можливості будівництва ВЕС з ТзОВ "Вінд Павер Джі Ес Ай Волинь" 5 лютого, передає bug.org.ua.

Згідно з угодою, ТзОВ «Вінд Павер Джі Ес Ай Волинь» нададуть у тимчасове користування земельну ділянку площею 1 гектар у селі Мишів Іваничівського району для встановлення метеопосту та проведення досліджень, збору даних про енергетичні характеристики вітру в регіоні.

"У селі Мишів нас вже чекають підрядники, що будуть монтувати метеопост – металеву конструкцію висотою 120 метрів для отримання даних про силу вітру, його напрям, швидкість потужність тощо, – розповів представник за довіреністю ТзОВ "Вінд Павер Джі Ес Ай Волинь" Орест Саприка. – Дослідження триватимуть протягом року і визначать вигідність обраних локацій, а параллельно ми оформлятимемо ділянки для будівництва станцій".

Інвестор має намір розробити детальний план земельних ділянок на території сільради площею 150 гектарів та поза межами Іваничів площею 10,5 гектарів для будівництва та обслуговування об'єктів альтернативної енергетики.

Компанія планує встановити 35 сучасних вітротурбін у розрахунку 2 гектари для кожної. Вітроенергетичні установки повинні розташовуватися на відстані 600 метрів один від одного та від приватних будинків.

"Після розробки детального плану території проведемо громадські слухання", – зауважив голова Іваничівської селищної ради Федір Войтюк.

Голова Іваничівської райдержадміністрації Лілія Кревська підтримала наміри ТзОВ «Вінд Павер Джі Ес Ай Волинь» щодо будівництва вітроелектростанції.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: