fbpx
Сьогодні
11:36 09 Лют 2019

У Росії вперше ув'язнили Свідка Єгови: громадянину Данії дали 6 років

Фото AFR

6 лютого 2019 року суддя Залізничного районного суду міста Орла (РФ) визнав винним іноземного місіонера, громадянина Данії Денніса Крістенсена за ст. 282.2 (1) російського Кримінального кодексу ("організація діяльності екстремістської організації").

Йому призначено покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з відбуванням у колонії загального режиму, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу російських Свідків Єгови.

Рішення в силу ще не вступило. Адвокати вважають цей вирок неправосудним і готують апеляційну скаргу.

Тим часом Крістенсен перебуватиме к СІЗО № 1 Орловської області, де він вже провів 622 дні.

"Засудили людини, яка не скоїла жодного злочину. Сумно, що в Росії знову стало злочином читати Біблію, дотримуватися її заповідей і говорити про свою віру з іншими людьми", – зазначили у Європейській асоціації Свідків Єгови.

Це перший випадок у путінській Росії, коли Свідок Єгови отримує вирок у вигляді позбавлення волі.

Довідка. З 2017 року будь-яку діяльність близько 200 тис. Свідків Єгови у Росії офіційно заборонено. Не можна навіть тримати у себе видану ними літературу чи зроблений ними переклад Біблії.

Представники цієї релігійної течії також жорстко переслідуються в окупованому Криму та в ОРДЛО.

Окрім того, державна пропаганда шукає нових приводів для посилення утисків. Зокрема, прокремлівські релігійні діячі та експерти активно використовують той факт, що мати 18-річного Владислава Рослякова, котрий вчинив теракт у Керченському політехнічному коледжі, належить до Свідків й до 16 років виховувала його за їхніми правилами.

1 листопада 2018 року на російському федеральному ТБ виступив протоієрей храму Святих Жон-Мироносиць (Керч) Валентин, котрий наголосив, що якщо Росляков потрапив під вплив Свідків Єгови, то сектанти могли вкласти у голову молодої людини найгірші думки: "Бачиш, однолітки тебе не сприймають, не бачать у тобі лідера. Ти їм покажи. Не хочуть бачити Тебе, яким Ти є, то зроби так, щоб вони Тебе запам'ятали й надовго".

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: