fbpx
Сьогодні
09:48 09 Лют 2019

Вже вчетверте: у Києві стартував "Громадський бюджет"

У четвер, 7 лютого, в Києві стартував конкурс проектів Громадський бюджет – 4. Городяни можуть подавати свої проекти з поліпшення міського середовища і реалізовувати їх за рахунок бюджетних коштів.

Заявки можна залишати на сайті "Громадський бюджет", попередньо описавши свій проект і зібравши голоси однодумців.

Громадський бюджет

До 6 березня всі охочі можуть залишити свої заявки, виконавчі органи місцевої влади їх розглянуть до 20 березня. Кияни зможуть проголосувати за вподобаний проект онлайн до 6 червня.

Цього року на Бюджет участі виділили 160 мільйонів гривень. Вартість кожного поданого проекту повинна складати від 50 тисяч до 3 мільйонів гривень.

Відсоток обов'язкового резерву в кошторисі проектів – 20%. Рейтинг проектів-переможців буде визначатися згідно кращого співвідношення – кількість голосів до вартості проекту.

Проекти будуть реалізовані містом під контролем команд та громадськості у 2020 році.

Минулого року на проекти киян з бюджету виділили 150 мільйонів гривень. Переможцями стали проект велопарковки поруч зі станціями синьої гілки метро, облаштування пляжу на Русанівці, підземний музей на Поштовій площі, безкоштовний Wi-Fi на восьми вулицях у районі КПІ.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: