fbpx
Сьогодні
20:55 09 Лют 2019

Активісти ініціативи "Хто замовив Гандзюк" протестують біля будинку Авакова

Фото rbc.ua

У суботу, 9 лютого, біля будинку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова протестують активісти з вимогою розслідувати вбивство громадської активістки Катерини Гандзюк.

Близько 50 активістів скандують "Свободу політв'язням", повідомляє РБК-Україна.

На паркані будівлі активісти нанесли напис:" БЮТ замовив Гандзюк".

Нагадаємо, сьогодні активістів "Хто замовив Катю Гандзюк?" забрали до поліцейського відділку із зустрічі Тимошенко з виборцями.

Повідомлялося, що поліція забрала особисті речі та побила активістів.

Відомо, що поліція продовжує утримувати 19 активістів, затриманих раніше перед виступом Юлії Тимошенко і під час подальшої сутички в Подільському райвідділі. Про це повідомила народний депутат Оксана Корчинська, передає РБК-Україна.

"Їх тримають вже три години, слідчі нічого не роблять, підозр не висувають. На даний момент відпущений один активіст. У дев'яти чоловік немає адвокатів. Інших захищають Масі Найєм та Віталій Коломієць", – додала нардеп.

Адвокат Віталій Коломієць заявив, що, імовірно, затриманим висунуть підозри за ст. 296 ч. 2 Кримінального кодексу – хуліганство, пов'язане з опором представникові влади. Санкція статті передбачає від двох до п'яти років ув'язнення.

Також сьогодні у "Борисполі" затримали одного із засновників ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк" через акцію в Італії біля маєтку Авакова.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: