fbpx
Сьогодні
21:03 08 Лют 2019

Владика Закарпатської єпархії ПЦУ заявив, що УПЦ МП готує захоплення храму

Владика Закарпатської єпархії ПЦУ Варсонофій закликав правоохоронців забезпечити право громади храму св. Геогрія Побідоносця в селищі Ясіня на перехід до юрисдикції ПЦУ.

Колишній священник за підтримки Хустської єпархії УПЦ МП готується в неділю захоплювати храм, заявив Варсонофій у дописі на своїй сторінці в мережі Facebook.

"Щойно повідомили парафіяни релігійної громади св.Георгія Побідоносця смт.Ясіня (ур.Кевелів), що представники духовенства Хустської єпархії УПЦ Московського Патріархату, 10 лютого, в неділю, хочуть захопити храм, громада якого на своїх зборах вирішила ввійти до складу Закарпатської єпархії УПЦ (ПЦУ)", – написав Варсонофій.

ВАЖЛИВО!!! Щойно повідомили парафіяни релігійної громади св.Георгія Побідоносця смт.Ясіня (ур.Кевелів), що представники…

Posted by επισκόπου Βαρσανούφιος on Friday, February 8, 2019

Відтак, владика Закарпатської єпархії ПЦУ просить правоохоронців забезпечити право громади на вільний перехід під іншу церковну юрисдикцію – в даному випадку до Закарпатської єпархії ПЦУ.

Нагадаємо, громада храму св. Геогрія Побідоносця 3 лютого заявила про намір приєднатися до Православної церкви України. Це третя громада на Закарпатті, яка останнім часом вийшла з-під юрисдикції УПЦ МП.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: