fbpx
Сьогодні
Фото, відео 15:28 08 Лют 2019

"Велосипедом на роботу": Київ приєднався до міжнародної зимової акції

Фото avk.org.ua

У п'ятницю, 8 лютого, Київ приєднався до міжнародного зимового дня "Велосипедом на роботу".

Громадська організація "Асоціація велосипедистів Києва" організувала зустріч учасників флешмобу вранці на Майдані Незалежності.

Велосипедом на роботу

Фото avk.org.ua

Мета флешмобу — показати, що клімат не є перешкодою для їзди на велосипеді в Києві протягом усього року та закликати місто створювати велосипедну інфраструктуру й утримувати дороги взимку в чистому стані.

Велосипедом на роботу

Фото avk.org.ua

"Сьогодні рівно рік, як Київрада ухвалила велоконцепцію Києва. Велоконцепція визначила місце на мапі Києва для 240 км веломаршрутів та більше 1000 км велошляхів. Наразі виділено кошти лише на проектування 7 веломаршрутів. Хочемо нагадати, що Київ має втілити велоконцепцію до 2025 року і хоче збільшити частку велосипедних поїздок до 5%. Це означає, що місто має створити умови, коли щодня на вулицях Києва велосипедом будуть пересуватись від 160 до 200 тисяч людей", – заявили в Асоціації велосипедистів Києва.

Зимовий день Велосипедом на роботу проходить 8 лютого в усьому світі. Інтерактивна карта на сайті Winter Bike to Work Day показує, яке місто світу є найбільш велосипедним взимку. У ТОП-100 міст світу, які беруть участь у зимовому флешмобі, Київ посів 41 місце.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: